نصب وردپرس در هاست چگونه انجام میشود؟ در قسمتهای قبلی آموزش با هاست و دامنه آشنا شدیم. یکی از محبوبترین و سادهترین پنلهای مدیریت هاستینگ در جهان، سی پنل است. در این قسمت میخواهیم آموزش نصب وردپرس در سی پنل را باهم بررسی کنیم.
اصلا cPanel چیست؟
همانطور که گفتم، سی پنل یک پنل مدیریت هاستینگ است. وظیفه سی پنل در واقع مدیریت فایلها، نرم افزارها و پایگاه داده در هاست است. دقت داشته باشید که پنلهای دیگری مانند Direct Admin هم وجود دارد. اما به نظر من کار کردن با سی پنل بسیار ساده تر و از همه مهمتر سریعتر است. از همین رو پیشنهاد من به شما برای انتخاب پنل مدیریت هاست خود سی پنل است.
آموزش ورود به سی پنل
بعد از خرید هاست خود از شرکت مورد نظرتان، مشخصات هاست شما برای شما ایمیل میشود. یکی از روشهای ورود به سی پنل استفاده از همین مشخصات است. در آن ایمیل مشخصات ورود به سی پنل موجود است. با کلیک بر روی لینک ورود به سی پنل میتوانید با وارد کردن یوزرنیم و رمز عبور خود به سی پنل وارد شوید.
در ادامه به سه روش زیر آموزش نصب وردپرس در سی پنل را باهم انجام میدهیم.
- نصب وردپرس از طریق نرم افزار نصب کننده وردپرس در سی پنل
- نصب وردپرس از طریق نصب کننده معروف وردپرس
- نصب وردپرس به صورت دستی (پیشرفته)
نصب وردپرس در هاست از طریق نرم افزار نصب کننده وردپرس در سی پنل
معمولا در اکثر سیپنل ها نرم افراز نصب کنندهی وردپرس وجود دارد. با استفاده از این نرم افزار بسیار ساده میتوانید وردپرس را نصب کنید. فقط کافیست مشخصات سایت خود را وارد کنید.
در سی پنل امکانی وجود دارد که از آن طریق میتوانید جستجو کنید. اولین مرحله جستجوی کلمه wordpress در سی پنل است.
توجه داشته باشید دوستان، این آموزش بر اساس نرم افزاری است که ما بر روی سرور خودمان (هاست مخصوص وردپرس) نصب کرده ایم. اگر شما هاست خود را از شرکت دیگری تهیه کرده اید ممکن است کمی متفاوت باشد.
خب،در مرحله بعد روی افزودن سایت جدید کلیک کنید. مطابق تصویر زیر:
در مرحله بعدی باید مشخصات وبسایت خود را وارد کنید:
- آدرسی که میخواهید وردپرس در آن نصب شود. اگر میخواهید در شاخه اصلی سایت خود نصب کنید، آن را خالی بگذارید.
- نام کاربری پنل مدیریت وردپرس
- رمز ورود به پنل مدیریت وردپرس
- ایمیل مدیر وبسایت
- نام سایت را وارد کنید
- توضیحات سایت را وارد کنید
- این قسمت مربوط به پیشوند ردیفهای پایگاه داده است. این قسمت را تغییر ندهید.
- از طریق این گزینه میتوانید دیتابیسی که از قبل ساخته اید را وارد کنید. این گزینه را تغییر ندهید.
پس از وارد کردن مشخصات بالا به همین سادگی وردپرس نصب شده است. تمام!
فقط پس از نصب از این طریق، وردپرس انگلیسی نصب میشود. پس از نصب به آدرس مدیریت وردپرس خود بروید و مطابق تصویر زیر زبان سایت را به فارسی تغییر دهید.
نصب وردپرس در هاست از طریق نصب کننده معروف وردپرس
یکی دیگر از روشهای نصب وردپرس در هاست سی پنل، نصب از طریق نصب کننده معروف وردپرس است. در این روش فقط کافی ست فایلهای وردپرس را آپلود کنید، پایگاه داده ایجاد کنید و به سادگی نصب کنید. در ادامه مراحل را باهم بررسی میکنیم.
مرحله اول
جدیدترین نسخه وردپرس را دانلود کنید. شما میتوانید جدیدترین نسخه وردپرس را از مخزن اصلی وردپرس به آدرس wordpress.org دریافت کنید. و یا میتوانید از مخزن وردپرس فارسی به آدرس wp-persian.com دانلود کنید. پیشنهاد ما مخزن وردپرس فارسی است. به این دلیل که در فایل دانلودی از مخزن وردپرس فارسی افزونه “وردپرس فارسی” وجود دارد. این افزونه برای تغییر تاریخهای میلادی به شمسی و همچنین بومی سازی بیشتر وردپرس است.
مرحله دوم
در این مرحله باید فایل دانلود شده را در فایل منیجر سی پنل آپلود کنیم. شما در هر مسیری از فایل منیجر که میخواهید وردپرس نصب کنید باید فایل دانلود شده را آپلود کرده و سپس اکسترکت کنید.
دقت کنید مسیر public_html مسیر اصلی است. و در این پوشه هر فولدری ایجاد کنید مسیر آن عوض خواهد شد. مثلا اگر فولدری در این قسمت بسازید به نام my آدرس آن yourdomain.com/my میشود .
پس از آپلود فایل باید آن را از حالت زیپ خارج کنیم. برای این کار روی فایل کلیک راست کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید.
وقتی فایل را اکتسرکت کنید یک فولدر به نام wordpress مشاهده میکنید. ما در این آموزش میخواهیم روی شاخه اصلی وردپرس را نصب کنیم (public_html)
بنابر این باید محتویات فولدر wordpress را به public_html انتقال دهیم. برای این کار وارد فولدر wordpress شوید و تمامی فایلهای را انتخاب کنید. سپس کلیک راست کرده و گزینه Move را انتخاب کنید. توجه داشته باشید در پنجره move در قسمت آدرس دهی باید /public_html/ انتخاب شود.
مرحله سوم
در این مرحله باید پایگاه داده ایجاد کنید. در سی پنل MySQL® Database Wizard را انتخاب کنید.
سپس از شما خواسته میشود که یک دیتابیس ایجاد کنید. یک نام به دلخواه وارد کنید.
در مرحله بعد از شما خواسته میشود یوزرنیم پایگاه داده را ایجاد کنید. همچنین در این مرحله رمز یوزرنیم پایگاه داده را هم باید مشخص کنید. دقت داشته باشید رمز را یادداشت کنید که فراموش نکنید. ما در مراحل بعدی از نام دیتابیس، یوزرنیم و رمز استفاده میکنیم.
و در این مرحله روی گزینه ALL PRIVILEGES کلیک کنید و به مرحله بعدی بروید.
دقت کنید که نام دیتابیس، یوزرنیم و پسورد را به یاد داشته باشید. ما در مراحل بعدی از آنها استفاده خواهیم کرد.
مرحله چهارم
خب، بعد از آنکه پایگاه داده ایجاد شد، آدرس سایت خود را وارد میکنید و در این صفحه نصب کننده وردپرس را مشاهده میکنید. ابتدا زبان فارسی را مطابق تصویر زیر انتخاب میکنیم و بر روی ادامه کلیک میکنیم.
در مرحله بعدی خوش آمد گویی را مشاهده میکنید. خب شما از قبل پایگاه داده را هم ایجاد کرده اید پس بر روی گزینه “بزن بریم” مطابق تصویر زیر کلیک کنید.
در مرحله بعدی باید نام پایگاه داده، نام کاربری پایگاه داده و رمز عبوری که قبلا ساختهایم را وارد کنید. مطابق تصویر زیر
توجه کنید که بهتر است فیلدهای میزبان پایگاه داده و پیشوند جدول را تغییر ندهید. خب پس از تکمیل این صفحه در ادامه صفحهی مربوط به مشخصات سایت خود را وارد کنید.
در این صفحه باید فیلدها را تکمیل کنید:
- عنوان سایت: عنوان سایت خود را وارد کنید
- نام کاربری: نام کاربری مدیریت سایت را وارد کنید
- رمز عبور: رمز عبور به پنل مدیریت سایت را وارد کنید
- ایمیل: ایمیل مدیریت سایت را وارد کنید
- نمایش به موتورهای جستجو: این گزینه برای زمانی است که شما میخواهید فعلا سایت خود را از موتورهای جستجو پنهان کنید. با فعال کردن این گزینه موتورهای جستجو اجازهي ایندکس صفحات سایت شما را نخواهند داشت.
و در نهایت وقتی موارد را تکمیل کنید به همین سادگی وردپرس نصب شده است. برای ورود به پنل مدیریت سایت خود به آدرس yourdomain.com/wp-admin مراجعه کنید و نام کاربری و رمز عبوری که تعین کردید را وارد کنید.
به همین سادگی وردپرس نصب شد.
نصب وردپرس در هاست به صورت دستی (پیشرفته)
روش دیگری که برای نصب وردپرس در هاست سی پنل وجود دارد، روش نصب دستی یا پیشرفته وردپرس است. در این روش، مرحله اول، دوم و سوم دقیقا مشابه روش قبلی است. بعد از ساخت پایگاه داده(مرحله سه در روش قبلی) به فایل منیجر مراجعه کنید. در همان قسمتی که فایلهای مربوط به وردپرس را ریخته اید یک فایل به نام wp-config-sample.php وجود دارد. روی این فایل کلیک راست کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید و در پنجره بازشده هم گزینه edit را بزنید.
نام دیتابیس، یوزنیم و رمز را در این قسمت مطابق تصویر زیر وارد کنید:
سپس مجددا روی wp-config-sample.php کلیک راست کرده و گزینه rename را کلیک کرده و نام آن را به wp-config.php تغییر دهید.
سپس وبسایت خود را اجرا کنید،صفحه ی نصب وردپرس را مشاهده خواهید کرد. پس از تکمیل مشخصات وبسایت خود در این صفحه همه چیز تمام شده است.
تمام شد…
دوستان و همراهان عزیز، تمام روشهای نصب وردپرس در هاست را از مبتدی تا پیشرفته در این آموزش بررسی کردیم. هرگونه سوالی داشتید میتوانید در قسمت دیدگاههای همین نوشته برای من ارسال کنید. امیدوارم که این آموزش مورد استفاده عزیزان قرار گیرد. در قسمتهای بعدی کم کم شروع به کار با پنل مدیریت وردپرس و قسمتهای مختلف آن را باهم کار میکنیم. موفق باشید. 🙂