راهنمای مقدماتی برای استفاده از Yoast SEO؛ ممکن است شما چیزی در مورد SEO ندانید. اما حتما در مورد چیزی به نام Yoast شنیدهاید. احتمالا دوستانتان میگویند: Yoast ابزاری مفید و ساده است. که با استفاده از آن میتوانید وبسایت و صفحهات خود را برای موتورهای جستوجوگری مانند Google, Bing و Yandex بهینه سازی کنید. و میگویند: اگر مایلید از ان استفاده کنیدT کافی است افزونه Yoast را نصب کرده و به نصحیتهای آن عمل کنید. با این کار وب سایت شما در یک هفته در بالای لیست گوگل خواهد بود. شاید هم نه؟ اگر بخواهم با شما صادق باشم، باید بگویم نه! این عمل به این سادگیها هم نیست.
افزونه ما به شما کمک میکند، تا وبسایت خود را برای موتورهای جستوجوگر بهینه سازی کنید. اما این امر نیازمند ورودیهایی است، که شما درون وبسایت خود وارد میکنید. در این راهنمای مقدماتی استفاده از Yoast SEO سعی خواهیم کرد، مبانی سئو را که افزونهی مورد نظر قصد راهنمایی شما در آن را دارد توضیح دهیم. ما قدم به قدم شما را راهنمایی خواهیم کرد، تا بتوانید از طریق این افزونه وبسایت خود را بهینه سازی کنید.
پیکربندی سریع افزونه Yoast
این بخش از افزونهی Yoast بهترین قسمت برای شروع کار با این افزونه است. میتوانید این گزینه را در سئو > پیشخوان > عمومی بیابید.
در این قسمت ما در قالب دوازده قدم به شما کمک میکنیم، تا افزونه را برای وب سایت خود پیکربندی کنید. حتی اگر وب سایت شما قدیمی باشد. ما به شما پیشنهاد میکنیم، از این قسمت برای پیکربندی استفاده کنید. در هر قدم از شما سوالاتی پرسیده میشود، که پاسخ شما باعث ایجاد تنظیمات خاصی خواهد شد.
تحلیل و بررسی SEO
زمانی که شروع به نوشتن یک پست یا پیج میکنید. میتوانید پنل تحلیل و بررسی را ببینید. در وردپرس به آن متاباکس گفته میشود. و شما میتوانید آن را درست زیر محدوده نوشتن پست یا پیج خود ببینید.
این پنل برای شما بسیار ارزشمند خواهد بود، همان طور که در تصویر بالا میبینید چند سربرگ در این پنل وجود دارد.
در یکی از این سربرگها میتوانید کلمه کلیدی مورد نظر خود، برای بهینه سازی صفحه را وارد کنید. (focus keyword)
برای مثال : “URL دوستانه سئو در وردپرس”.
سربرگ دیگر مربوط به خوانایی متنی است که نوشتهاید.
چه مواردی در سربرگ کلمه کلیدی تحلیل خواهند شد؟
همان طور که در تصویر بالا میبینید. موارد زیر در مورد متنی که نوشتهاید بررسی خواهد شد. این موارد را از بالا به پایین با هم برسی میکنیم:
اگر میخواهید صفحه شما بر اساس کلمه کلیدی خاصی رتبه بندی شود. باید حداقل 300 کلمه در مورد آن بنویسید. در غیر این صورت ممکن است گوگل محتوای شما را ضعیف قلم داد کند.
یک متای توضیحات (meta description) بنویسید. با این کار بازدید کنندگان در گوگل را به وب سایت خود دعوت میکنید.
میخواهید بازدید کننده در ابتدای دیدن صفحه شما متوجه شود این صفحه در مورد چی است؟ برای این کار کلمه کلیدی (focus keyword) را در ابتدای نوشته خود قرار دهید.
برای ایجاد یک تجربه و حسی خوب در کاربر یک عکس اضافه کنید. سپس از کلمه کلیدی در قسمت ALT استفاده کرده، تا گوگل بتواند ارتباط عکس و کلمه کلیدی را متوجه شود.
برای تنظیم یک ساختار مناسب حداقل یک پیوند، به صفحهی مرتبط دیگری که درون وب سایت شما وجود دارد ایجاد کنید. این کار باعث میشود، بازدید کنندگان مدت زمان بیشتری در سایت شما بمانند و اطلاعات بیشتری را نیز به آنها نشان میدهید.
درون نوشته خود لینک وب سایتهایی را که از آنها اطلاعات گرفتهاید قرار دهید.
یک تیتر کوتاه در مورد صفحه مانند یک ماشه عمل میکند. بازدید کنندگانی که در گوگل هستند را، تحریک به کیلک کردن و ورود به صفحه شما میکند.
استفاده از کلمه کلیدی در ابتدای تیتر بسیار مفید است. همچنین هنگامی که پست خود را به اشتراک بگذارید، این موضوع بسیار برجسته خواهد بود.
از کلمه کلیدی در URL خود استفاده کنید. این کار باعث میشود، حتی زمانی که محتوایی وجود ندارد، مشخص باشد در صورت کلیک کردن بر روی لینک چه چیزی برای کاربر به نمایش در خواهد آمد. گوگل نیز از این را دوست دارد.
نکته:
شما یک صفحه را برای یک کلمه کلیدی خاص بهینه سازی میکنید، نه یک وب سایت را.
از ایجاد صفحههای رقابتی خود داری کنید. به این معنا که از یک کلمه کلیدی برای دو یا چند صفحه استفاده نکنید. برای جلوگیری از این کار از کلمات متنوع استفاده کنید یا یک کلمه کلیدی بلندتر بسازید.
چه مواردی در سربرگ تحلیل خوانایی برسی میشود؟
از عنوانهای فرعی (subheadings) استفاده کنید. تا بازدید کنندگان سریعتر صفحه را برسی کنند. این کار کمک میکند تا بتوانید موضوعات را دسته بندی کرده و فهم و تشخیص مطالب را راحتر میکنید.
تست سهولت در درک متن نوشته شده (The Flesh Reading Ease). باعث میشود اطمینان یابید که تمام خوانندگان شما متن نوشته شده را درک میکنند. اگر مخاطبان شما افرادی با مدارک بالای تحصیلی هستند. گرفتن نمره پایین در این تست مشکلی نخواهد بود. درواقع شما تعیین میکنید که از چه جملات و کلماتی استفاده شود و این کلمات برای چه قشری قابل درک است.
لغات انتقالی (Transition words). به شما در بهبود جریان صفحه کمک خواهد کرد. در واقع این لغات پیام خاصی را برای بازدید کنندگان ارسال میکنند. به این منظور که آنها آماده دریافت جمله بعدی خواهند بود. با نگاه به این قسمت میبینید پیشنهاد ما استفاده 30% از این لغات در متن است.
بودن پاراگرافهای طولانی در یک مقاله میتوانند برای خواننده ناخوش آیند باشد. و او برای درک نوشته به زحمت بیافتد. استفاده از پاراگرایفهای کوچک هم اندازه میتواند این مشکل را برطرف کند.
جمله شما نباید طولانی باشد ممکن است در یک کتاب یک جمله طولی معادل نیمی از صفحه را داشته باشد. اما درون وب سایت پیشنهاد ما این است که جملهها طولی معادل بیست کلمه داشته باشد.
تنظیمات پیشرفته:
زمانی که شما برای اولین بار Yoast SEO را نصب میکنید. تمام تنظیمات پیشرفته مخفی هستند. برای اینکه نمیخواهیم شما را در ابتدا درگیر این مسائل کنیم و آنها را بر طبق استانداردهای خود تنظیم کردهایم.
ما شما را با دو مورد از این تنظیمات آشنا میکنیم. به مسیر سئو > پیشخوان > قابلیتها رفته و کلید مربوطه را به سمت فعال تغییر دهید.
عنوانها و متاها (Titles and Metas) :
زمانی که شما این قابلیت را فعال کنید. منوی شما باید به شکل منوی سمت راست در تصویر بالا تغییر شکل دهد. حال شما میتوانید ببینید ما چگونه عناوین و متاها را برای پست یا پیج شما ایجاد میکنیم. نیازی نیست چیزی را تغییر دهید فقط میخواهیم شما را با این بخش آشنا کنیم.
در قسمت “نوع مطالب” شما میتوانید قالب پیشفرضی را که برای عنوان پستهای شما به کار میرود ببینید:
%%title%% %%page%% %%sep%% %%sitename%%
معنای عبارت بالا این است که ما از عنوان صفحه / نوشته شما استفاده کرده سپس به آن یک شماره صفحه اضافه میکنیم. اگر شما آن را به چند صفحه تقسیم کرده باشید. بعد از آن ما از یک جدا کننده استفاده میکنیم. مانند خط تیره و در آخر نام سایت شما را قرار میدهیم.
همان طور که در تصویر بالا میبینید. شماره صفحه چاپ نشده است. به این خاطر که فقط یک صفحه وجود دارد. این قالب پیشفرض ما است. این قالب بر روی عنوان صفحه (مبانی سئوی مقدماتی) و نام تجاری که در انتها آورده شده است تمرکز دارد.
کنسول جستوجوی گوگل:
این گزینه را میتوانید کمی پایینتر در منوی SEO ببینید. اگر شما پیکربندی را به صورت عمومی انجام داده باشید، به احتمال زیاد کنسول جستوجوی گوگل نیز به افزونه ما متصل شده است. اگر این کار را انجام ندادهاید. میتوانید این کار را هر زمان که نیاز داشتید از این قسمت انجام دهید.
یک پاسخ
جالب بود ! سپاس از اطلاعات تان !