افزونه Contact Form 7، محبوب‌ترین افزونه رایگان در زمینه فرم تماس برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. با استفاده از این افزونه می‌توانید به سادگی فرم‌های متعدد و مختلفی ایجاد کنید. پشتیبانی از ایجکس، Captcha و فیلتر اسپم اکسیمت یکی از مهمترین ویژگی‌های این افزونه است.

[wp-pic type=”plugin” slug=”contact-form-7″ layout=”large” ]

آموزش افزونه Contact Form 7

این افزونه را می‌توانید از مخزن اصلی وردپرس نصب یا دانلود کنید. تا به امروز بالغ بر ۵ میلیون کاربر این افزونه را دانلود کرده‌اند در ادامه آموزش نصب و راه اندازی افزونه Contact Form 7 را همراه با چند راهکار و شخصی سازی بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

نصب و راه اندازی

برای نصب و راه اندازی اولیه افزونه باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید. ابتدا مطابق تصویر زیر از طریق قسمت افزونه‌ها > افزودن در مدیریت وردپرس نصب و فعالسازی اولیه را انجام دهید.

ایجاد اولین فرم

پس از نصب و فعالسازی افزونه Contact Form 7 در فهرست سمت راست پیشخوان وردپرس یک عنوان به نام فرم تماس اضافه خواهد شد. برای ایجاد اولین فرم تماس باید گزینه‌ی افزودن را انتخاب کنیم. دقت داشته باشید که می‌توانید از فرم تماسی که خود افزونه به صورت پیش فرض ساخته است هم استفاده کنید و آن را شخصی سازی کنیم.

خب، در قسمت افزودن فرم یک سری امکانات وجود دارد. دقت کنید که این امکانات منحصر به فرد مربوط به همان فرم است. در این قسمت چهار تب با عناوین زیر موجود است:

  1. فرم: در این قسمت فیلدهایی که می‌توانیم در فرم خود استفاده کنیم وجود دارد. به عنوان مثال فیلد متنی، آدرس ایمیل، تلفن، شماره، انتخاب فایل و …
  2. ایمیل: این قسمت مربوط به تنظیمات ایمیلی است که قرار است پس از تکمیل این فرم برای شما ارسال شود.
  3. پیام: شخصی سازی پیام‌های مربوط به فرم تماس می‌باشد. به عنوان مثال پس از ارسال موفقیت آمیز به کاربر چه پیامی نمایش داده شود.
  4. تنظیمات اضافی: این قسمت مربوط تنشیمات پیشرفته می‌باشد. به عنوان مثال با وارد کردن قطعه کدی کوتاه فرم تماس خود را به حالت آزمایشی در می‌آوریم.

به صورت پیش فرض یک فرم با چهار فیلد وجود دارد. همانطور که مشاهده می‌کنید نام، ایمیل، موضوع و متن پیام در فرم پیش فرض قرار دارد. اگر شما بخواهید یک فیلد جدید به فیلد پیش فرض اضافه کنید باید از فیلدهایی که وجود دارد یکی را انتخاب کنید.

همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، ما می‌خواهیم یک فیلد متنی جدید بسازیم. در این قسمت چند مورد داریم که باهم بررسی می‌کنیم:

  1. نوع زمینه: اگر می‌خواهید این فیلد اجباری باشد و کاربر حتما آن را تکمیل کنید این گزینه را فعال کنید. در صورتی که این فیلد تکمیل نشود فرم تماس ارسال نخواهد شد.
  2. نام: دقت کنید که این نامی نیست که قرار است به کاربر نمایش دهید. این نام فیلد مورد نظر است که حتما باید از حروف انگلیسی استفاده کنید.
  3. مقدار پیش فرض: منظور همان placeholder است. مقداری که درون فیلد به صورت پیش‌ فرض قرار می‌گیرد.
  4. ویژگی شناسه و کلاس: برای تغییرات ظاهری با کمک کدهای HTML و CSS و یا شخصی سازی در برنامه نویسی می‌توانید از این قسمت استفاده کنید.
  5. گذاشتن برچسب: و در نهایت با کلیک بر روی این قسمت این فیلد به فرم شما اضافه خواهد شد.

بیشتر فیلد‌ها تنظیماتی مشابه به تنظیماتی دارد که توضیح دادیم. می‌توانید از باقی فیلد‌ها هم به همین صورت استفاده کنید.

همانطور که می‌بینید فیلد‌هایی که شما اضافه می‌کنید label ندارند. اگر شما می‌خواهید فیلد‌های فرم تماسی که دارید دارای عنوان باشد می‌توانید از لیبل به صورت زیر استفاده کنید:

<label>
نام شما (الزامی)
[text* your-name] 
</label>

همچنین می‌توانید در صورتی که از placeholder یا مقدار پیش فرض استفاده می‌کنید از label استفاده نکنید. استفاده از label در فرم تماس اجباری نیست.

تنظیمات اضافی در افزونه Contact Form 7

یکی از قابلیت‌های افزونه‌ Contact Form 7 استفاده از اسنیپت کدهاست. با استفاده از قسمت تنظیمات اضافه به سادگی می‌توانید قابلیت‌های زیر را به فرم تماس خود اضافه کنید:

حالت استفاده: فقط کاربران عضوشده

ممکن است بخواهید فقط کاربرانی که در سایت شما عضو شده اند بتوانند از فرم تماس استفاده کنند. برای فعال کردن این امکان فقط کافی است قطعه کد زیر را در قسمت تنظیمات اضافی وارد کنید.

subscribers_only: true

حالت آزمایشی یا Demo

برای تغییر وضعیت فرم به حالت آزمایشی از قطعه کد زیر استفاده کنید. دقت کنید در این حالت فرم شما به آدرس ایمیلی که وارد کردید چیزی ارسال نمی‌کند. و در صورت نبود خطا به شما فقط پیغام ارسال موفقیت آمیز می‌دهد.

demo_mode: on

صرف نظر از ارسال

این حالت شبیه به حالت آزمایشی است. با این تفاوت که تمام پردازش فرم انجام می‌شود بدون ارسال ایمیل. این حالت هیچ تاثیری بر روی ذخیره پیام‌ها از طریق افزونه فلامینگو ندارد.

skip_mail: on

تنظیمات اضافی چک باکس

اگر می‌خواهید تنظیمات چک باکس‌های فرم تماس خودتان را شخصی سازی کنید می‌توانید از قطعه کد زیر استفاده کنید. توضیحات بیشتر در این زمینه

acceptance_as_validation: on

جلوگیری از ذخیره پیام‌ها

فلامینگو یک افزونه جانبی است که با نصب آن می‌توانید پیام‌هایی که از طریق فرم خود دریافت می‌کنید را ذخیره کنید. با کمک قطعه کد زیر می‌توانید آن را فعال یا غیر فعال کنید.

do_not_store: true

اجرای کد جاوااسکریپت

با استفاده از قطعه کد‌های زیر می‌توانید پس از ارسال موفقیت آمیز یا کلیک بر روی submit کدهای جاوا اسکریپت خود را اجرا کنید.

on_sent_ok: "alert('sent ok');"
on_submit: "alert('submit');"

ذخیره پیام‌ها از طریق افزونه Flamingo

[wp-pic type=”plugin” slug=”flamingo” layout=”large” ]

خب، افزونه contact form 7 در واقع به خودی خود هیچ پیامی را در مدیریت وردپرس ذخیره نمی‌کند و فقط پیام‌ها را به آدرس ایمیلی که وارد کنید ارسال می‌کند. اگر بخواهید تمام پیام‌هایی که از طریق این افزونه به آدرس ایمیل شما ارسال می‌شود، در محیط مدیریتی وردپرس ذخیره شود باید از افزونه‌ی فلامینگو استفاده کنید. پس از نصب و فعال سازی این افزونه تمامی پیام‌ها مشابه تصویر زیر در مدیریت وردپرس شما ذخیره خواهند شد.

افزونه فلامینگو را می‌توانید با جستجوی عبارت Flamingo در قسمت افزونه‌ها و یا از طریق این آدرس نصب و فعال کنید.

تمام شد…

خب، ما در این مطلب سعی کردیم به صورت کامل آموزش افزونه کانتکت فرم 7 را خدمت شما دوستان عزیز ارائه کنیم. همچنین به شما عزیزان یاد دادیم چطور پیام‌هایی که از طریق افزونه Contact Form 7 ایمیل می‌شود را ذخیره کنید.

اگر سوالی داشتید می‌تونید از طریق کامنت‌های همین مطلب ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.