دسته بندی در وردپرس چگونه عمل میکند؟ در این مطلب دسته بندیها در وردپرس را میخواهیم باهم بررسی کنیم. زمانی که در وردپرس میخواهید یک نوشتهی جدید ایجاد کنید، میتوانید تعین کنید که آن نوشته در کدام دسته بندی قرار دارد. به عبارت دیگر در دو قسمت از وردپرس دسته بندیها را مشاهده میکنیم. یکی در ویرایشگر نوشتهها در وردپرس و دیگر در فهرست سمت چپ، نوشتهها > دستهها میباشد که این قسمت مربوط به مدیریت دسته بندیها است.
در ادامهی همین نوشته افزودن دسته بندی جدید و مدیریت دسته بندی در وردپرس را باهم بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
افزودن دسته بندی در نوشتهها
در آموزش مربوط به مدیریت نوشتهها در وردپرس، در مورد ویرایشگرهای مختلف در وردپرس صحبت کردیم. در ویرایشگر وردپرس قسمتی وجود دارد که میتوانیم دسته بندی را تعیین کنیم.
در تصویر بالا، مدیریت دسته بندیها را در ویرایشگر گوتنبرگ مشاهده میکنید. میتوانید از این طریق تعیین کنید که نوشتهی شما در کدام دسته بندی قرار بگیرد. توجه داشته باشید که با کلیک بر روی گزینه “افزدون دسته تازه” میتوانید در همین قسمت یک دسته بندی جدید بسازید.
در فیلد اول، نام دسته بندی مورد نظر خود را وارد کنید. اگر میخواهید دستهبندی شما زیر مجموعهي دستهای دیگر باشد، دسته مادر را انتخاب کنید.
مدیریت دسته بندیها در وردپرس
در مدیریت وردپرس، در قسمت نوشتهها گزینهای با نام “دستهها” وجود دارد. این قسمت مربوط به مدیریت دستهبندی در وردپرس است. با کمک این قسمت میتوانید دسته بندی نوشتههای خود را در وردپرس ویرایش، حذف و مدیریت کنید.
در این صفحه، سمت راست مربوط به افزودن دستهبندی جدید و سمت چپ مربوط به مدیریت دستهبندیهای موجود است. تصویر زیر، صفحهی مربوط به مدیریت دسته بندی در وردپرس است.
در سمت راست صفحه فیلدهای مربوط به اضافه کردن دسته بندی جدید وجود دارد. در فیلد اول نام دسته بندی را وارد میکنید. در فیلد دوم نامک یا slug دسته بندی را وارد میکنید (در ادامه توضیح میدهم نامک چیست) و در فیلد سوم اگر میخواهید این دسته بندی را زیر مجموعه دسته بندی دیگری قرار دهید دسته بندی مادر را انتخاب میکنید.
در سمت چپ، دسته بندیهایی که در سایت وجود دارد را مشاهده میکنید. میتوانید آنها مدیریت کنید.
نامک یا slug چیست؟
به صورت کلی نامک یا slug در وردپرس مربوط به لینک دهی است. به زبان ساده نامک یا slug ساختار URL را مشخص میکنید. مثلا اگر یک دسته بندی در وردپرس ایجاد کنیم و نامک آن را darkoobweb انتخاب کنید، آدرس دسته بندی در وردپرس به شکل زیر میشود:
نکته: توجه داشته باشید که در صورتی که تنظیمات پیوند یکتای خود را روی %postname% قرار داده باشید به این صورت خواهد بود.
دسته بندیها را زیاد نکنید !
رویکردی که همواره برای مدیریت سایت مد نظر داریم، تجربه کاربری قوی و سئوی مناسب است. توجه داشته باشید که طول مدیریت سایت خود به این دو مورد توجه کنید.
واضح است که برای اینکه کاربر تجربهی خوبی از کار کردن با سایت شما داشته باشد اولین و مهمترین مسئله این است که کار کردن با سایت شما آسان باشد و کاربر گیج نشود. دسته بندیها در سایت تقریبا موضوع کلی سایت شما است. دقت کنید دسته بندیهای متعدد و زیاد کاربر را گیج میکند. سعی کنید دستهبندیهای خود را عمومی و تا جایی که میتوانید مختصر و مفید کنید.
امیدوارم این آموزش مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد. در صورت بروز هرگونه سوال میتوانید از طریق فرم زیر یک دیدگاه برای من ارسال کنید. موفق و پیروز باشید.