نوشتن برنامه برای گوشی های هوشمند، به سه صورت Native و WebApp و hybrid app تقسیم می شود.
روش اول Native
برای هر سیستم عامل متفاوت است، به طور مثال برای سیستم عامل اندروید باید با زبان جاوا کد نویسی کنید، برای IOS با Objectiv C و غیره. به همین علت اگر بخواهیم یک نرم افزار را برای همه پلت فرم ها داشته باشیم در این روش نیاز به Developer های آن ها داریم، مثلا برای android به Android Developer برای IOS به IOS Developer و … نیاز خواهیم داشت، و لازم به ذکر است که سرعت این نرم افزار ها بسیار بالا می باشد.
روش دوم WebApp
اگر نسخه موبایل یک وبسایت را دیده باشید حتما متوجه منظور من شدید، در این روش شما به کمک HTML ,CSS ,JAVASCRIPT یا هر روش دیگری یک وب سایت رسپانسیو طراحی میکنید، سپس از طریق وب ویوها آن را نمایش میدهد، حتی میتوانید آدرس وب سایت خود را بدهید، برای تمام سیستم عامل ها یک تم وجود دارد و تمام سیستم عامل ها میتوانند با نرم افزارشما ارتباط بر قرار کنند، سرعت ساخت این نرم افزارها نیز بسیار بالاست، اما این روش دارای مشکلاتی هم هست یکی از این مشکلات کند بودن نرم افزار شماست و دیگری محدودیتهایی که در استفاده از منابع سخت افزاری و نرم افزاری گوشی وجود دارد. همچنین کاربر باید استفاده از نرم افزار شما باید به اینترنت متصل باشد.
روش سوم Hybrid app
در واقع چیزی بین Native و WebApp ها میباشد، در این روش شما از HTML ,CSS,JAVASCRIPT برای ساخت نرم افزارتان استفاده میکنید ،کتابخانه ها، فریمورک ها و ابزراهای بساری وجود دارند که به شما در ساخت این نوع نرم افزار ها کمک می کنند.
محبوب ترین فریم ورک ها و ابزار هایی که با هم استفاده می شوند Apache Cordova + Ionic + Angularjs می باشد، به کمک این ابزارها و فریمورک ها شما یک وبسایت را طراحی میکنید و در داخل گوشی خود قرار میدهید، این روش نسبت به روش native کند تر عمل میکند اما خاصیت بسیار مفیدی دارد و آن Cross platform بودن آن است هم چنین سرعت ساخت این نوع نرم افزار ها نسبت به نرم افزار های Native بسیار بالاست، به راحتی یک بار طراحی میکنید و میتوانید در داخل اندروید، ای او اس، ویندوز فون و… اجرا کنید، البته بسیاری از امکانات کار با سخت افزار را هم دارید و آن به کمک Apache Cordova ممکن شده است.
هر سه روش بسیار مفید و کاربردی هستند، اما کارکرد مطلوب بستگی به تشخیص شما در انتخاب هر یک از این روش ها، در پروژه مربوطه شما دارد. پس قبل از استفاده از هر روش ابتدا بهتر است بودجه، نیازهای پروژه، توانایی افراد و… را بررسی کرده سپس یکی از این روشها را انتخاب کنید.