به دنبال بهترین افزونه افزایش سرعت وردپرس هستید؟ آیا کندی سایت وردپرس شما را کلافه کرده است؟ آیا به فکر دنبال راهکاری برای افزایش سرعت سایت وردپرس خود هستید؟ در این مقاله به لیستی از بهترین افزونههای بهینهسازی سرعت سایت وردپرس پرداختهام.
من لیست ۲۵ افزونه افزایش سرعت وردپرس را با توجه به تحقیقات گستره، تجربه ۱۳ ساله در زمینه وردپرس و نظرات و گزارشهای کاربران وردپرس در سطح جهان جمعآوری کردهام.
افزونههای سنگینی مثل المنتور باعث کند شدن قابل توجه سایت شما میشوند. همچنین افزونههای کشینگ مانند LiteSpeed Cache باعث بهبود سرعت سایت میشوند. توجه داشته باشید که استفاده از افزونه Asset CleanUp برای بارگزاری گزینشی افزونهها در برگههای سایت شما بسیار ضروری است.
هسته حیاتی وب (Core Web Vitals) سایتهای کند را جریمه میکند و باعث افت رتبه بندی سایت شما در موتور جستجوگر گوگل میشود. من پیشنهاد میکنم اگر سایت فعال دارید و از المنتور یا افزونههای سنگین استفاده میکنید به فکر جایگزینی سریعتر باشید. به عنوان مثال صفحه ساز گوتنبرگ یا اکسیژن دارای سرعت بسیار بالاتری نسبت به المنتور هستند.
توجه داشته باشید که در این مقاله مجموعهای از افزونههای کشینگ و بهینهسازی سرعت سایت را معرفی کردهام و شما نیازی نیست همه آنها را نصب کنید.
- 1. LiteSpeed Cache
- 2. WP Rocket
- 3. Asset CleanUp
- 5. Autoptimize
- 6. Async Javascript
- 7. RapidLoad
- 8. صفحه ساز Gutenberg
- 9. ShortPixel Adaptive Images
- 10. Optimole
- 11. Redis Object Cache
- 12. WP-Optimize
- 13. Query Monitor
- 14. Swap Google Fonts Display
- 15. Flying Pages
- 16. Flying Scripts
- 17. Flying Analytics
- 18. Heartbeat Control
- 19. Pre* Party Resource Hints
- 20. WP Crontrol
- 21. Blackhole For Bad Bots
- 22. WP User Avatar
- 23. GTMetrix For WordPress
- 24. WP Hosting Performance Check
- 25. Better Search Replace
- سوالات متداول کابران
- تمام شد…
1. LiteSpeed Cache
افزونه لایت اسپید کش به نظرم بهترین افزونه بهینه سازی سرعت وردپرس است. این افزونه کاملا رایگان است. من خودم از همین افزونه استفاده میکنم.
بهترین کارایی این افزونه روی سایتهایی است که از وب سرور لایت اسپید استفاده میکنند. البته توجه کنید به این معنا نیست که لایت اسپید کش برای وب سرورهای آپاچی و … مناسب نیست. یکی از مهمترین مزایای این افزونه رایگان بودن آن است.
این افزونه یکی از محبوبترین افزونههای کشینگ وردپرس در جهان است. بهترین مزیت این استفاده کشینگ در سطح سرور (server-level) است که به مراتب بسیار سریعتر از کشینگ در سطح فایل(file-based) مانند بیشتر افزونههای دیگر است. همچنین این افزونه هیچ کم و کسری ندارد و به نظرم بهترین انتخاب همین افزونه است.

2. WP Rocket
افزونه WP Rocket یا به اصطلاح خیلیها موشک وردپرس، یکی دیگر از افزونههای بسیار محبوب وردپرس برای بهینهسازی سرعت است. این افزونه رایگان نیست و من اکیدا پیشنهاد میکنم در صورتی از WP Rocket استفاده کنید که لایسنس اصلی آن را از سایت مرجع خریداری کرده باشید. هرگز سمت نسخه نال شده یا نسخههای فارسی شده در مارکتهای ایرانی نروید.
این افزونه به نظرم بهترین افزونه غیر رایگان بهینهسازی سرعت وردپرس است. اگر میخواهید همه چیز را یکجا داشته باشید میتوانید از این افزونه استفاده کنید. توجه داشته باشید که تمام امکانات این افزونه در LiteSpeed Cache وجود دارد همچنین میتوانید برای هر کدام از امکانا از افزونههای دیگر هم استفاده کنید.

- امکان Preload (افزونه رایگان این امکان: Flying Pages)
- بهینهسازی پایگاه داده (افزونه رایگان این امکان: WP- Optimize)
- به تاخیر انداختن بارگزاری جاوااسکریپت (افزونه رایگان این امکان: Flying Scripts)
- بارگزاری تنبل تصاویر و ویدئوها (افزونه رایگان این امکان: WP YouTube Lyte)
- میزبانی از گوگل آنالیتیکس (افزونه رایگان این امکان: Flying Analytics)
- Prefetch/preconnect (افزونه رایگان این امکان: Pre* Party Resource Hints)
- شبکه توزیع محتوا یا CDN (افزونه رایگان این امکان: CDN Enabler) یا استفاده از شبکه توزیع محتوای ابر آروان
- Heartbeat یا وضعیت سلامت وردپرس (افزنه رایگان این امکان: Heartbeat Control یا به صورت دستی)
- افزون امکان Font-display:swap برای فونتهایی که خطای “ensures text remains visible during webfont load” را در گوگل پیج اسپید دارید. (افزونه رایگان این امکان: Swap Google Fonts Display یا به صورت دستی)
3. Asset CleanUp
افزونه رایگان است. استفاده از این افزونه به شدت توصیه میشود. این افزونه باعث میشود شما از بارگزاری افزونههایی که در بعضی صفحات سایت خود استفاده نمیکنید جلوگیری کنید. مثلا اگر از افزونه Contact Form 7 فقط در صفحه تماس با ما سایت خود استفاده کنید، نباید فایلهای این افزونه در سایر صفحات سایت شما بارگزاری شوند.
استفاده از این افزونه به شکل قابل توجهی سرعت سایت شما را بالا میبرد.
افزونه مشابه غیر رایگان در این زمینه Perfmatters است که دارای رابط کاربری سادهتری ست. من خودم از افزونه رایگان Asset CleanUp استفاده میکنم.

5. Autoptimize
این افزونه رایگان است و میتواند به درستی خطای render-blocking resources را در گوگل پیج اسپید رفع کنید.
با کمک این افزونه میتوانید فایلهای سایت خود را Minify کنید. این افزونه با دقت بیشتری render-blocking انجام میدهد. افزونههایی نظیر WP Rocket یا LiteSpeed Cashe به شما امکان کنترل کردن فایلهای CSS/JS را نمیدهند و این افزونه منحصرا برای این امکان است.
به صورت کلی این افزونه خیلی بهتر و دقیق تر فایلهای CSS و JS سایت شما را Minify میکند. من خودم از این افزونه در کنار لایت اسپید کش استفاده میکنم و بسیار بهتر render-blocking را انجام میدهم.

6. Async Javascript
این افزونه رایگان است و جاوااسکریپهای سایت شما را به صورت ناهمگام(asynchron) رندر میکند. فقط کافیست این پلاگین را نصب کنید و روی Apply Defer کلیک کنید. به همین سادگی.

7. RapidLoad
این افزونه CSSهای بی استفاده را پاک میکند. (این افزونه توصیه شده توسط گوگل Lighthouse است). توجه داشته باشید این افزونه به صورت رایگان در مخزن وردپرس قرار داده شده است و امتیاز بسیار پایینی از کاربران دارد و دلیلش به نظرم این است که در واقع افزونه رایگان نیست چون بسیاری از امکانات آن در ازای پرداخت فعال میشود. من خودم از این افزونه استفاده نمیکنم اما با توجه به تحقیقات گسترده متوجه شدم که این افزونه بسیار خوب کار میکند.
برای حذف کردن CSSهای بی استفاده سایت خود فقط کافیست این افزونه را نصب کنید و به تب RapidLoad tab رفته و گزینه Autoptimize settings را انتخاب کنید و کاهش اندازه فایلهای خود را مشاهده کنید. طبق نظر اکثر کاربران بعد از این کار سایت آنها دچار هیچ مشکل ظاهری نشده است.

8. صفحه ساز Gutenberg
صفحه سازهای وردپرس به دلیل امکان طراحی رابط کاربری دون نیاز به دانش برنامه نویسی بسیار پر طرفدار هستند. بسیاری از سایتهای وردپرس از صفحه ساز المنتور یا دیگر صفحه سازها استفاده میکنند. این صفحه سازها افزونههای سنگینی بوده و منابع زیادی از سرور شما را مصرف میکنند. همچنین المنتور باعث میشه DOM صفحه بسیار طولانی و تو در تو بشود که این مسئله از نظر هسته حیاتی وب قابل قبول نیست.
من خودم اول از المنتور استفاده میکردم و بارها آن را بهینهسازی کردم ولی در نهایت مهاجرت کردم به Gutenberg و سرعت سایت بسیار بهبود پیدا کرد. پیشنهاد میکنم اگر میخواهید از صفحه سازها استفاده کنید، از صفحه ساز اصلی وردپرس به نام گوتنبرگ استفاده کنید.

البته صفحه ساز Oxygen طبق نظر کاربران از لحاظ سرعت بسیار بهینه است ولی متاسفانه این افزونه رایگان نیست و از آن مهمتر زبان فارسی را پشتیبانی نمیکند.
9. ShortPixel Adaptive Images
این افزونه رایگان است و تصاویر سایت شما را برای تلفنهای همراه کوچکتر میکند و این مسئله باعت بهبود امتیاز موبایل سایت شما خواهد شد.

10. Optimole
این افزونه رایگان است و با کمک آن میتوانید بارگذاری تبنل برای تصاویر (بدون jQuery)، تطبیق تصاویر و فشرده سازی تصاویر را انجام دهید. یکی از ویژگیهای بسیار کاربردی این افزونه که من خیلی دوست دارم، ارائه تصویرها با حجم کمتر برای کاربرانی است که سرعت اینترنت آنها کند است.

11. Redis Object Cache
این افزونه رایگان است و با اتصال Redis به سایت خود میتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید (خصوصا فروشگاههای اینترنتی).

12. WP-Optimize
این افزونه رایگان است و به شما امکان بهینهسازی پایگاه داده را میدهد. من خودم همیشه از این افزونه استفاده میکنم. یکی از امکاناتی که در این افزونه دوست دارم، حذف جدولهای قدیمی پایگاه داده است. افزونه WP Rocket و LiteSpeed Cashe چنین امکانی را دارد ولی به شما اجازه نمیدهد جداول قدیمی را حذف کنید.

13. Query Monitor
این افزونه رایگان است و با کمک آن میتوانید افزونهها، فایلها، تصاویر، عکسها و تمام درخواست های کند سایت خود را پیدا کنید. توجه داشته باشید که بعد از کار با افزونه، آن را حتما غیر فعال کنید چون منابع سرور را مصرف میکند.

14. Swap Google Fonts Display
این افزونه رایگان است و font-display:swap را انجام میدهد. ممکن است شما هنگام استفاده از گوگل لایتها به این مسئله برخورد کنید. با کمک این افزونه میتوانید این خطا را رفع کنید.


15. Flying Pages
این افزونه رایگان است و کاربرد آن به این شکل است که وقتی کاربری روی لینکی hover میکند، آن صفحه بلافاصله بارگیری میشود و وقتی کاربر روی لینک کلیک کند صفحه بالافاصله باز میشود. این امکان در لایت اسپید کش هم وجود دارد.
16. Flying Scripts
این افزونه رایگان است و به شما کمک میکند نرم افزارهای شخص ثالث (third-party) روی سایت خود را بهینهسازی کنید. در واقع زمان بارگزاری را به تاخیر میاندازید. مثلا اگر از گوگل مپ استفاده میکنید میتواند بارگزاری گوگل مپ را ۳ ثانیه به تاخیر بیاندازید که این امر باعث بهبود سرعت بارگذاری سایت شما میشود.

17. Flying Analytics
این افزونه رایگان است و مشکل leverage browser caching را برطرف میکند. اگر از ابزار گوگل آنالیتیکس استفاده میکنید این افزونه کاربردی و خوبی است.

18. Heartbeat Control
این افزونه رایگان است و با کمک آن میتوانید وضعیت سلامت وردپرس یا Heartbeat را غیر فعال کنید. ۹۹٪ کاربران این امکان را غیرفعال میکنند.
همچنین با کمک قطعه کد زیر میتوانید Heartbeat را به صورت دستی غیر فعال کنید.
add_action( 'init', 'stop_heartbeat', 1 );
function stop_heartbeat() {
wp_deregister_script('heartbeat');
}
19. Pre* Party Resource Hints
این افزونه رایگان است و مربوط به پیش بارگیری و بارگیری مجدد فایلهاست. این امکان بیشتر برای فایلهای خارج از سرور شما (third-party) استفاده میشود. موارد میتواند شامل گوگل آنالیتیکس، گوگل تگ منیجر، گوگل مپ و … باشد.

20. WP Crontrol
این افزونه رایگان است و با کمک آن میتوانید کرون جاب ها و تسکهای برنامهریزی شده را مشاهده کنید.

21. Blackhole For Bad Bots
این افزونه رایگان است و با کمک آن میتوانید رباتهایی که مصرف منابع سایت شما را بالا میبرند و باعث کندی سایت میشود را شناسایی کنید.

22. WP User Avatar
این افزونه رایگان است و با کمک آن میتوانید آواتار کاربران را بهینهسازی کنید.

23. GTMetrix For WordPress
این افزونه رایگان است و با کمک آن میتوانید گزارش GTmetrix را همواره در دسترس داشته باشید.

24. WP Hosting Performance Check
این افزونه رایگان است و عملکرد وضعیت هاستینگ شما را نشان میدهد. همچنین این افزونه صفحات کند شما را نیز نشان میدهد.

25. Better Search Replace
این افزونه رایگان است. اگر شما برای بهینهسازی سرعت سایت خود، www یا https را تغییر داده باشید حتما باید تمام لینکهای سایت خود را تغییر دهید. با کمک این افزونه میتوانید لینکهای سایت خود را به صورت دسته جمعی درست کنید.
سوالات متداول کابران
مهترین افزونههای بهینهسازی سرعت وردپرس چیست؟
لایت اسپید کش، Asset CleanUp، صفحه ساز گوتبنرگ
بهترین افزونه کش وردپرس چیست؟
افزونه لایت اسپید کش بهترین افزونه کشینگ وردپرس برای کاربران ایرانی است. به دلیل رایگان بودن و امکانات بسیار عالی.
بهترین افزونه بهینهسازی تصاویر وردپرس چیست؟
ShortPixel, TinyPNG, Imagify, و Smush
تمام شد…
در این مقاله سعی کردم لیستی از بهترین افزونه افزایش سرعت وردپرس را قرار دهم. سعی بر آن بود که افزونههای رایگان معرفی گردد. شما هم اگر تجربهی استفاده از افزونه افزایش سرعت وردپرس خاص را دارید حتما در قسمت نظر بیان کنید.
اگر به نظر شما این مقاله مفید بود، اشتراک گذاری این مقاله منو بسیار خوشحال میکنه. همچنین میتونید نظرتونو در دیدگاهها برای من بذارید، نظرات شما انرژی بخش است. موفق باشید.